1. Beți multă apă
2. Mâncați multe fructe și legume
3. Mâncați grăsimi sănătoase
Când spun grăsimi sănătose mă refer la alimente ce conțin, uleiuri și unturi vegetale ce au un rol foarte important în menținerea sănătății corpului. Grasimile sănătoase cresc nivelul fluxului sanguin și a nutrienților pe care sângele îl transportă către organe inclusiv către piele. Încercați să mâncați alimente cu grăsimi monosaturate ca de exemplu avocado, măsline, sau unt de arahide și cât mai multe grăsimi polistaturate ce se găsesc în somon, alune și tofu.
4. Suplimente nutritive
Suplimentele nutritive ca și uleiul de pește ajută pielea uscată și vedera, crescând aportul de vitamina E ce protejează și repară pielea.
5.Elimină sarea și alimentele prăjite
Acestea nu fac decât sa ducă la deshidratarea corpului și să accentueze problema pielii uscate. Elimină pe cât posibil alimentele prăjite și sărate pentru a evita deshidratarea și posibile dezechilibre în corp.
6. Nu fuma
Efectele negative ale fumatului sunt multimple și cunoscute, dar ceea ce nu știi este faptul că fumatul afectează pielea. Gudronul conținut de țigări acoperă porii, ducând la apariția puntelor negre și a comedoanelor. Fumatul împiedică oxigenarea corectă, împiedică circulația sanguină iar în felul acesta celulele din piele nu mai primesc oxigen. Fumatul distruge vitamina C din sânge și țesuturi care este esențială pentru sănătatea și aspectul pielii.
7. Limitați consumul de alcool
Pe lânga efectele negative pe care alcoolul, le are asupra sănătății corpului și a sănătății mentale, iar unul dintre rezultate este deshidratarea severa a pielii. Scade capacitatea corpului de a absorbi lichide, ceea ce duce la o pierdere de apă, electroliți și minerale. Astfel apare uscarea pielii, inrosirea ei si o sensibilitate mai mare. Beți alcool în cantități moderate iar după ce beți un pahar de alcool beți imediat un pahar cu apă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu